Ancestor Booth

doorlopend

Genre:  Erfgoed en geschiedenis
Highlights
Erfgoed Leiden en omstreken
Boisotkade 2A
2311 PZ Leiden

Erfgoed Leiden en omstreken heeft in 2020 een speciale ‘Ancestor Booth’ ingericht, waar afstammelingen en andere geïnteresseerden onder begeleiding van een curator de ‘Pilgrim Archives’ kunnen doorzoeken en vooral ook: de stukken met de handtekening van hun voorouder echt in handen krijgen voor een echt persoonlijke ervaring.

De studiezaal en de Pilgrim Ancestor Booth zijn vanaf dinsdag 2 juni gedeeltelijk weer open. U bent weer van harte welkom voor uw onderzoek! Het aantal bezoekers is echter vanwege de anderhalvemeterregel beperkt, daarom vragen wij u van tevoren een afspraak te maken. 

Door de benodigde veiligheidsmaatregelen zijn er acht werkplekken beschikbaar in de studiezaal. De openingstijden zijn van 09.30 tot 17.00 uur op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. Voor het maken van een afspraak kunt u een mail sturen naar studiezaal@erfgoedleiden.nl. Vermeld daarin uw onderzoeksonderwerp, welke archiefstukken u wil inzien en de bezoekdatum. De studiezaalmedewerkers zullen na ontvangst contact met u opnemen om uw bezoek te bevestigen.

Bezoek aan Pilgrim Ancestor Booth

Voor een bezoek aan de Pilgrim Ancestor Booth en voor een rondleiding in het depot zijn max. 5 bezoekers per dagdeel welkom. Voor het bezoek kunt u een afspraak maken door een mail te sturen naar tours@erfgoedleiden.nl Na ontvangst van uw mail zullen wij uw bezoek bevestigen.

Protocol

Om het bezoek voor u, onze medewerkers en vrijwilligers in een veilige omgeving te laten plaatsvinden is een protocol opgesteld. De richtlijnen van het RIVM vormen hiervoor de basis. In het protocol voor Erfgoed Leiden en Omstreken staan alle specifieke aanpassingen en afspraken. Voor advies over monumenten, archeologie en andere zaken kunt u mailen naar info@erfgoedleiden.nl of bellen naar 071-5165355.

In de meeste gevallen kunnen wij u digitaal of via de chat helpen. In sommige situaties is een bezoek-op-afspraak echter een welkome oplossing

Door de corona-maatregelen is het nu zelfs mogelijk om digitaal naar Pilgrim gerelateerde archieven te zoeken. Benieuwd naar deze archieven? Klik dan hier.