Workshop Jeroen Windmeijer

Creatief schrijven

zaterdag 10 oktober 2020

Genre:  Cultuur
Hortus botanicus Leiden
Rapenburg 73
2311 GJ Leiden

Jeroen Windmeijer is een bestsellerauteur die bekend verwierf met zijn 'Leidse trilogie': De bekentenissen van Petrus, Het Pauluslabyrint en Het Pilgrim Fathers Complot. Hij studeerde Culturele Antropologie aan de Universiteit Leiden en promoveerde op een onderzoek naar de hooglandindianen van Ecuador. In augustus 2019 verscheen De Offers, een thriller die deels is gebaseerd op zijn eigen veldwerk in een indiaanse gemeenschap aan de oevers van het Boliviaanse Titicacameer.

In zijn boeken weet Windmeijer feit en fictie op een fraaie wijze met elkaar te vermengen. Centraal bij hem staat de kracht van verhalen. Hij stelt dat iets hoeft niet waargebeurd hoeft te zijn om toch waar te zijn. Verhalen hebben een samenbindende kracht voor gemeenschappen, waarbij “fictie” door traditie en door het verstrijken van de tijd als het ware “feit” kan worden.

Tijdens de schrijfdag in de Hortus botanicus gaat Jeroen in op enkele schrijftechnieken, maar de dag staat vooral in het teken van het zelf schrijven aan de hand van kleine opdrachten. De Hortus zelf is een belangrijke bron van inspiratie, evenals het boeiende verhaal van de Pilgrims die onlosmakelijk met Leiden verbonden zijn.

De cursusdag is van 10:00-12:30 en van 13:30-16:00 uur, tussendoor kunt u op eigen gelegenheid lunchen in het restaurant of in de tuin.

Voor prijzen en aanmelden zie de website van het LAK.