Thema programma Universiteitsbibliotheek

doorlopend

Genre:  Academisch
Universiteitsbibliotheek
Witte Singel 27
2311 BG Leiden

De universiteitsbibliotheek heeft het themaprogramma 'Onderdrukking en vrijheid', dat verbonden is met de thematiek van Leiden400. 

De vrijheidsstrijders in de Nederlandse Republiek werden overheersers in hun koloniën en namen deel aan de slavenhandel. De geschiedenis van Europa kent bloedige godsdienstoorlogen, successieoorlogen, revolutieoorlogen en wereldoorlogen. Ook in de koloniën (en elders) bracht onafhankelijkheid niet altijd vrijheid voor iedereen, zeker wanneer staten ontstonden waarbinnen naties of bevolkingsgroepen zich achtergesteld voelen en naar hun eigen specifieke vrijheid blijven streven.

Vrijheid is niet vanzelfsprekend. Met het themaprogramma ‘Onderdrukking en Vrijheid’ belicht Universitaire Bibliotheken Leiden (UBL) de visies op identiteit, relaties en interactie tussen individuen en groepen in het verleden. Voor het belangstellende publiek worden diverse tentoonstellingen, workshops en lezingen rond onderdrukking en vrijheid georganiseerd. Daarnaast worden er blogs, video’s en podcasts rond stukken uit de bijzondere collecties uitgebracht.

Klik HIER voor meer informatie.