Theatergroep Domino - The Bells of Leyden sing

uitgesteld

Genre:  Cultuur
Hortus botanicus Leiden
Rapenburg 73
2311 GJ Leiden

De voorstelling die Theatergroep Domino in juni in de Hortus botanicus zou spelen is vanwege Corona uitgesteld. Deze voorstelling speelt dit najaar in Scheltema.
Meer informatie volgt tzt.

***

Domino is een theatergroep voor mensen met een beperking en repeteert sinds 2006  in Scheltema. Naast de vele binnenproducties in Scheltema Leiden speelt Domino iedere zomer ook buitenproducties. Eerder speelde de groep in Beelden in Gees (Drenthe), in de Houtkamp en in de Leidse Hout. Op zaterdagavond 27 juni speelt Domino de grote voorstelling The Bells of Leyden sing’ in de Hortus botanicus. 

De voorstelling verhaalt in vogelvlucht over de geschiedenis van de Pilgrims in Leiden waarbij de interactie tussen de Pilgrims en de Leidenaren centraal staat. Hoe verloopt de interactie tussen de geloofspuriteinen uit Engeland en de vrijgevochten Leidenaren? 

The Bells of Leyden sing is een krachtig verhaal over het verlies van geloof en eigenwaardes en de angst die volgt op deze uitwisseling. Grote scenes en kleine acts (uit “The Bells”) worden op 27 juni door zo’n vijftien acteurs in de gehele Hortus botanicus gespeeld.

In aanloop naar deze grote productie in juni worden scenes uit deze voorstelling in aanvulling op lezingen en bijeenkomsten in Museum De Lakenhal en de Hortus botanicus opgevoerd.

In het najaar treedt Domino op met de productie HEIMWEE.
Kijk voor meer informatie op de website