Pilgrims Route (wandeling)

doorlopend

Genre:  Erfgoed en geschiedenis
Verschillende locaties in Leiden

In samenwerking met Erfgoed Leiden, Museum De Lakenhal en Pieterskerk Leiden heeft Leiden Marketing in 2018 een Pilgrims Route ontwikkeld. Een wandelroute langs alle Pilgrim gerelateerde locaties die zich in het historische centrum van Leiden bevinden. 

Treed in de voetsporen van de Pilgrims en ontdek de verrassende herkomst van een aantal gewoonten en gebruiken die zij 400 jaar geleden meenamen op de Mayflower van Leiden naar Amerika. Ga terug in de tijd en ervaar zelf hoe hun omgeving er in de Gouden Eeuw uit zag. De wandeltocht is met al zijn rijk geïllustreerde achtergrondverhalen, talloze anekdotes en meer dan 20 deelkaarten rond de meer dan 40 bezienswaardigheden, het ideale vertrekpunt voor een onvergetelijke wandeling door het historische Leiden.

Nieuwsgierig geworden? De Pilgrims Route is verkrijgbaar bij VVV Leiden en kost € 6,95.

NB: Leiden is niet alleen de stad waar de Pilgrims tussen 1609 en 1620 in vrijheid konden leven en werken. Het is ook de stad waar Rembrandt van Rijn in 1606 het licht zag. Naast de Pilgrims Route is er bij de VVV ook een Rembrandt Route, een Hofjesroute en de Leidse Loper verkrijgbaar.