Leidse Hofjesconcerten

Een ode aan Amerikaanse muziek

zaterdag 21 november 2020
Einde:  zaterdag 21 november 2020
Genre:  Cultuur
Hooglandse Kerk
Nieuwstraat 20
2312 KC Leiden

Vanwege Corona is dit event geannuleerd. Gekeken wordt of de Leidse Hofjes Concerten in 2021 de Ode aan de Amerikaanse muziek kunnen organiseren.


Zaterdag 21 November 2020is het zover. De LHC laten dan eindelijk weer van zich horen, letterlijk. Mede in het kader van het Pilgrim Jaar vinden twee concerten plaats in de prachtige Hooglandse Kerk. Een hommage aan de Amerikaanse muziek. Uitgevoerd door het New Jazz Orchestra o.l.v. Henk Meutgeert met Peter Beets (piano) en Anna Serierse (zang) en het Practicum Musicae Orkest o.l.v. Aafko Boonstra. Een middag- en een avondconcert! 
Het middagconcert wordt geheel ingevuld door het New Jazz Orchestra en zij spelen naast stukken uit de ‘West Side Story’ (Leonard Bernstein) en ‘Sacred Concert’ (Duke Ellington) nog enkele jazzy werken, waaronder bijvoorbeeld ‘Summertime’ van George Gershwin.

Het avondconcert mag ook zeer bijzonder genoemd worden. Het New Jazz Orchestra (jazz) en Practicum Musicae Orkest (klassiek) zullen om en om drie gedeelten uit De Notenkraker Suite van Pjotr Iljitsj Tsjaikovski spelen en gezamenlijk ‘Rhapsody in Blue’ van George Gershwin, met Peter Beets achter de piano. Tot slot de 5de symfonie van Ludwig van Beethoven uitgevoerd door het Practicum Musicae Orkest, aan gevuld met trombonespelers uit het New Jazz Orchestra voor het vierde deel. 

Voor beide concerten geldt dat er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar is i.v.m. coronamaatregelen. Voor het middagconcert komen 250 stoelen beschikbaar en voor het avondconcert 210. Kaarten zijn HIER beschikbaar.