Leiden American Pilgrim Museum

doorlopend

Genre:  Erfgoed en geschiedenis
Academisch
Overig
Leiden American Pilgrim Museum
Beschuitsteeg 9
2312 JT Leiden
Mayflower400Leiden_Location_LeidenAmericanPilgrimMuseum

In deze oorspronkelijke veertiende-eeuwse woning krijg je een goed beeld van hoe de Pilgrims in Leiden hebben geleefd. Tevens vind je hier de geschiedenis van hun Leidse periode (1608-1620). De zeventiende-eeuwse inrichting laat aspecten zien van het dagelijks leven in die tijd.

Gebeurtenissen rondom de Pilgrims worden geïllustreerd met een opmerkelijke collectie van zestiende- en zeventiende-eeuwse plattegronden en etsen van artiesten als Gerard Mercator, Adrian van de Venne, Adriaen van Ostade en Jacques de Gheyn.

Jeremy Bangs, directeur van het Leiden American Pilgrim Museum is tevens auteur van het boek New Light on the Old Colony.
Bangs' boek is verplichte literatuur over de geschiedenis van New England, Plymouth Colony, Massachusetts Native Nations, de doopsgezinde bijdrage aan religieuze tolerantie in Europa en New England, de geschiedenis van herdenkingen, van schilderijen en optochten tot levende geschiedenis en internet memes.

Het Leiden American Pilgrim Museum is niet alleen een van de kleinste musea van Nederland, het  bezoek krijgt deze zomer ook een sterk privékarakter. Wegens Covid-19 kan het museum slechts aan twee bezoekers toegang verlenen. In een half uur vertelt de Pilgrim specialist u alles wat u wilt weten over de Pilgrims in Leiden (in het Engels of Frans) en kunt u op uw gemak de collectie bekijken.
Klik HIER om een bezoek te reserveren.