Diner voor Gelukzoekers

diner voor gelukzoekers

uitgesteld

Genre:  Sociaal
Verschillende locaties in Leiden

Het diner voor gelukzoekers is een totaalervaring voor alle zintuigen, gericht op het universele thuisgevoel. Roos Tulen was vanaf oktober 2015 negen maanden actief als medewerker bij de Leidse crisis- en noodopvang van een groep vluchtelingen. Zij organiseerde culturele activiteiten en zocht samen met de vluchtelingen naar een middenweg tussen het oude en het nieuwe thuis. Gedurende deze periode waren er zoveel ingrijpende gebeurtenissen dat ze begon met filmen. Het was allemaal erg emotioneel, overweldigend en ingrijpend. Zij heeft dit materiaal gebruikt om een ervaring voor haar publiek te maken. Wat als de werelden zo ver van elkaar verwijderd zijn, maar deze werelden in de kern verlangen naar hetzelfde. Het verdriet, de rouw en pijn van het verliezen van het oude thuis in tegenstelling tot de liefde, groei en mogelijkheden van het nieuwe huis.

Roos Tulen nodigt bezoekers uit om deze onvergetelijke ervaring met haar te delen. Een ervaring die indruk maakt. Lekker eten, mooie muziek, ontroerende verhalen en vooral een goede gesprekken. Samen maken we thuis!

Klik hier voor meer informatie

**************

Metropolis M over het Diner voor Gelukszoekers op de WDKA Graduation Show 2016

“Het werk is een emotionele, ondubbelzinnige poging om de toeschouwer te betrekken en te engageren bij deze kwestie [de vluchtelingencrisis], eerst via de zintuigen, dan via verhalen en vervolgens via de emoties, wat aan tafel weerklank vind. Het roept interessante vragen op over de rol van de kunstenaar en over de rol van kunst in het algemeen. Is het mogelijk om tegelijk beeldend kunstenaar en activist te zijn? Levert het morele en humanitaire gelijk van het onderwerp ook een uitdagende vraag op voor het werk van de kunstenaar, en voor de toeschouwer?”