CKV-festival Kunstshot 2020

vrijdag 25 september 2020

Genre:  Educatie
BplusC
Nieuwstraat 4
2312KB Leiden
Stedelijk Gymnasium
Fruinlaan 15
2313 EP Leiden

Op 25 september vond hét CKV-festival Kunstshot 2020 plaats voor leerlingen van 4 HAVO/VWO uit Leiden e.o. Het festival laat middelbare scholieren in aanraking komen met kennis over cultuur in Leiden.

LeidenGlobal verzorgde op 25 september ism BplusC tijdens dit festival tweemaal een lezing door prof. Damian Pargas (Universiteit Leiden, Roosevelt Institute for American Studies) op het Stedelijk Gymnasium Leiden.

Damian Pargas, hoogleraar Amerikaanse Geschiedenis aan de Universiteit Leiden en directeur van het Roosevelt Institute for American Studies, vertelde over de geschiedenis van Amerika ten tijde van de komst van de Pilgrims. Hoe zag het land eruit in die periode, wat voor mensen leefden er en wat waren de gevolgen van de komst van de Pilgrims?
En wie waren deze Pilgrims eigenlijk en waarom vertrokken ze uit Leiden naar Amerika?
De Pilgrims en hun geschiedenis staan dit jaar centraal in Leiden, maar zijn altijd al een belangrijk onderdeel geweest in de Amerikaanse geschiedenis.

Ook nu nog zijn de gevolgen van hun komst aantoonbaar. Pargas liet tevens zien hoe de komst van de Pilgrims in Amerika 400 jaar geleden, nog impact heeft op de situatie van vandaag.

Klik HIER voor meer informatie.